REISSUETUKOODEJA 😎
REISSUETUKOODEJA 😎
20.05. asti
säästä jopa 50€
00
s
00
min
00
sek
Valitse etukoodisi

Vauvan ensitarvikkeet

Schwangere Frau schaut sich Baby Overall an

Vauvatarvikkeet yhdellä silmäyksellä

● Turvakaukalot, vaunut ja kantokopat – perusvarusteet matkalle

● Pinnasänky, hoitopöytä jne. Mitä vauvan huoneeseen tarvitaan?

● Itkuhälyttimet - perusturvavarusteet

● Mitä vaatteita vastasyntynyt tarvitsee?

● Mitä vaipanvaihtoon tarvitaan?

● Mitä tarvitaan imettämiseen ja ruokkimiseen?

● Mitä hoitotuotteita vauvan iho ja hiukset tarvitsevat?

Kaikkea hyvää uuden elämän alkuun

Jännittävä tunne - laskettu aika lähestyy ja raskausaika on pikkuhiljaa loppumassa. Odotat vauvaasi malttamattomana ja kysyt itseltäsi kysymyksen: Olenko ajatellut kaikkea? Vauvan tarvikkeiden ostaminen on hauskaa ja perusvarusteiden valikoima on valtava. Mutta mitä vauvasi todella tarvitsee ja mihin sinun tulee kiinnittää huomiota? Jotta kaikki olisi valmista synnytystä varten ja voit nauttia vauvan alkuajasta rauhassa, olemme koonneet yleiskatsauksen ja vinkkejä tarvittaviin vauvanvarusteisiin.

Hochschwangere Frau macht sich Notizen im SitzenKlikkaa tästä avataksesi muistilistan

Muistilista vauvan ensitarvikkeille

Turvakaukalosta vaipparoskikseen - muistilistamme tarjoaa yleiskatsauksen tuotteista, joita tarvitset uuteen arkeen vastasyntyneen kanssa. Jotta voisit valmistautua syntymän jälkeiseen aikaan, olemme koonneet käytännölliset muistilistat ensitarvikkeille. Näin ei unohdu mitään!

Ensitarvikkeet lastenhuoneeseen - ensimmäiseen omaan valtakuntaan

Tulevat vanhemmat alkavat miettiä lastenhuoneen sisustusta jo raskauden aikana. Sisustetaanko huone vaaleanpunaisella tai sinisellä tai erittäin värikkäästi? Vauvan huoneen sisustaminen on yksi jännittävimmistä hetkistä odotusajassa. Seinien värimaailman suunnittelu yhdessä sekä söpöjen huonekalujen valinta tekee tulevasta syntymästä konkreettisemman.

Muistilista lastenhuoneen ensitarvikkeille

Babyzimmer in Beige- und Weißtönen mit Kuscheltieren auf dem BodenVauvan ensimmäinen lastenhuone

Voit tilata lastenhuoneen kalusteet valmiina kalustesettinä tai yksitellen. Valmiit kalustesetit sopivathyvin yhteen ja niissä on yleensä sarjan tärkeimmät huonekalut: sänky tai kehto, vaatekaappi, hoitopöytä ja toisinaan myös hylly. Ensimmäiset kuukaudet vauva todennäköisesti nukkuu vanhempiensa makuuhuoneessa. Sivusängyt kiinnitetääm vanhempien sänkyyn, jolloin sinulla on vauva lähelläsi yölläkin. Jotta et unohtaisi mitään, tässä yleiskatsaus tärkeimmistä kalusteista.

Frau beugt sich zu Säugling in weißem BabybettSängytIm Bett liegende Frau hält Augenkontakt mit Baby in weißem BeistellbettSivuvaunusängytFröhliches Baby liegt auf einer weißen Matratze mit Stofftier im ArmPatjatEin weißes, gelbes und ein grünes Schränkchen stehen versetzt nebeneinanderVaatekaapitGeflochtene Babywiege neben einem Flechtstuhl mit Bärchenkissen daraufKehdotWeiße Wickelkommoden mit weißem Stofftier und Schaukelpferd davorHoitopöydätEine bunte Kuscheltierraupe und Holzspielzeuge auf einem gestreiften Teppich mit FransenEnsimmäiset lelutBeige Wand mit bunten Wimpeln und einem eingerahmten Buchstaben "A"Sisustus
Lachendes Baby mit leuchtendem, eiförmigen Nachtlicht im SchoßYövalot

Turvallisen vauva-arjen helpottajia

Vauvan turvallisuus on vanhemmille etusijalla. Koska kotona piilee monia vaaroja, turvaaminen kannattaa aloittaa riittävän ajoissa. Vastasyntynyt nukkuu lähes yksinomaan muutaman ensimmäisen kuukauden ajan. Unipesät ovat ihanteellisia lisäämään turvallisuutta ja mukavuutta vauvansängyssä. Itkuhälytin on erityisen hyödyllinen tarkkailuun vauvan nukkuessa. Lapsen ei tule koskaan nukkua yksin vanhempiensa sängyllä, hoitopöydällä tai sohvalla. Kun vauva alkaa konttaamaan, tulee uusia vaaranpaikkoja.

Babyphone neben dem BabybettItkuhälyttimetKleines Kind hält sich an weißem Schutzgitter fest und schaut in die KameraTurvaportitSchwangere Frau steht in weißem Kleid vor dem Laufgitter und hält ihren BauchLeikkikehät

Ensitarvikkeet vauvan ensimmäiselle matkalle

Synnytyksen jälkeen vietät todennäköisesti monta tuntia kotona vauvasi kanssa, mutta tarvitset myös oikeat varusteet vauvallesi ulkoilua varten heti sairaalasta kotiin siirryttäessä.

Et voi kuljettaa pientä aarrettasi turvallisesti ilman turvakaukaloa tai rattaita. Vaunut, turvakaukalot  ja kantoliinatkin tulevat tarpeeseen kun lähdet ostoksille yhdessä vauvan kanssa. Näin vauva kulkee kätevästi mukana.

Muistilista matkoille

Drei Frauen sitzen mit Säuglingen auf einer Bank und unterhalten sich neben einem KinderwagenEnsimmäisille rennoille perheretkille
Frau küsst Baby in rosa Trage, getragen von einem MannKantoreputBaby schläft friedlich eingewickelt an der Brust der MutterKantoliinatFrau hält ihr Baby und greift nach einer weißen Wickeltasche mit gelben PunktenHoitolaukutLächelndes Kleinkind in grüner Jacke in einem braunen KinderwagenLastenvaunutFrau schiebt Kleinkind in grünem Buggy in der NaturLastenrattaatKleinkind mit Schnuller sitzt in Zwillings-FahrradanhängerPyöräkärryt

Hyvin varustautuneena ensimmäisiin seikkailuihin

Kleines Kind angeschnallt in einer beigen Babyschale schaut auf den Anschnaller runterTurvakaukalotKleinkind sitzt angeschnallt im Kindersitz und schaut lachend in die KameraTurvaistuimetBaby mit geröteten Wangen schaut mit großen Augen in die Kamera, während es im Reboarder angeschnallt wirdSelkä menosuuntaan-istuimetLachendes Mädchen mit weißem Kuschelhasen im Schoß sitzt im KindersitzTurvallisuuslupaus

Turvallisuuslupaus

Turvaistuinvalikoimassamme etusijalla on yksi ominaisuus: turvallisuus. Myös mahdollisen onnettumuuden jälkeen voit luottaa meihin. Jo pienissä onnettomuuksissa turvaisuimeen voi tulla pieniä hiushalkeamia tai muita vaurioita. Nämä usein silmälle näkymättömät vauriot voivat vaarantaa lapsesi turvallisuutta merkittävästi.

 

Otamme takaisin kaikki meiltä ostetut turvaistuimet, jotka kahden vuoden sisällä ostosta ovat mukana onnettomuudessa – tämä on lupaus!

Mistä löydän sopivat lastenvaunut?

Yksi suurimmista yksittäisistä hankinnoista on lastenvaunut. Mallien suuren määrän vuoksi on usein vaikea vertailla ja löytää oikeatvaunut. Yhdistelmävaunut yhdistävät useiden mallien toiminnallisuuden yhteen runkoon ja ovat erityisen käytännöllisiä. Rattaat ovat hyvin ohjattavia ja ne vievät vähän tilaa, ja urheiluvaunut on suosittuja ennen kaikkea iskunvaimentimiensa ansiosta. Vai tarvitsetko kaksos- tai sisarusrattaat? Vaunut valitaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Digitaalisen lastenvaunuoppaamme avulla löydät täydelliset vaunut vastaamaan juuri sinun tarpeitasi!

Turvallista matkantekoa auton turvakaukalossa

Turvakaukalo on paras tapakuljettaa vauvaa turvallisesti autossa. Ne sopivat alle 13 kiloisille vauvoille ja kuuluvat turvaistuinryhmään 0+ ja i-size. Turvaistuinoppaaseemme olemme koonneet yhteen paljon tietoa mm. turvaistuinryhmistä, asennussuunnista ja Isofix-kiinnikkeistä. Näin löydät tarpeisiinne sopivan turvakaukalon.

Vauvan kantoreput ja -liinat

Vauvan kantoreput ja -liinatovat erityisen suosittuja. Lapsi on nissä hyvin lähellä kantajaansa. Tämä välittää turvallisuuden tunteen vauvalle ja samalla kantajalla on vapaat kädet tehdä esimerkiksi arjen asioita samalla. Lisää tietoa kantorepuista ja -liinoista löydät kantoreppuoppaastamme.

Gepunkteter Body umgeben von verschiedener BabykleidungSöpöä muotia vauvallesi

Ensimmäiset vauvanvaatteet - Hyvin varusteltuna päästä varpaisiin

Laatu ja toimivuus ovat erityisen tärkeitä vauvanvaatteissa. Mutta tietysti niiden pitää myös näyttää söpöltä. Vauvat eivät aluksi tarvitse paljoa. Ensitarvikkeet vaihtelevat kuitenkin sen mukaan, milloin vauvasi syntyy. Kesällä tarvitset erilaisia ​​vaatteita kuin talvella. Jotta sinä ja vauvasiolisittevalmiina, tässä on muistilistammevaatteiden ensihankintaan.

Schwangere Frau kniet vor Schublade voller Babybodys und hält einen weißen Body hochBodytKleinkind trägt eine rosa Strickjacke und schaut in die KameraYläosatBeige Hose aus der kleine Babyfüße rausschauenHousutKleinkind in grauem Strampler krabbelt Richtung KameraPotkupuvutGlückliche Mutter umarmt lachendes Baby mit rosa StirnbandAsusteetgelb-weiß-gestreiftes Set aus Oberteil, Hose und SöckchenSetit

Muodin perusjuttuja

Kesämuodin muistilista

Baby mit gestreiftem Sonnenhut krabbelt auf einer BankIlmavaa muotia kesään

Talvimuodin muistilista

Mutter mit orangener Wintermütze hält Baby in Schneeanzug in die Luft  in verschneitem WaldLämmin talvimuoti kylmien päivien varalle

Enstitarvikkeet vaipanvaihtoon - Vaipanvaihdon ABC

Jo ennen syntymää monia vanhempia puhuttaa vaipanvaihto. Mitä tarvitsen vaipanvaihtoon? Miltä vaipanvaihtopisteen tulee näyttää? Minkäkokoiset vaipat  sopivat vauvan kokoon ja painoon? Entä jos vaipat on vaihdettava matkalla? – Meiltä löydät vastaukset kaikkiin kysymyksiisi. Hyvä valmistautuminen on erityisen tärkeää. Jo ennensyntymää sinun kannattaa hankkia hoitopöytä tai -taso. Vaipanvaihtopaikka tulee suojata vedolta ja melulta, jotta vauva ei palele vaippoja vaihdettaessa ja voi rentoutua. Tulet viettämään paljon aikaa vaippoja vaihtaen vauvan ensimmäisten kuukausien aikana, joten on erityisen tärkeää, että paikka on mukava ja toimiva. Varmistathan, että hoitotaso on selkäystävällisellä korkeudella ja että hoitotarvikkeille on riittävästi säilytystilaa, jotta kaikki löytyy helposti. Vaipparoskiksesta on myös apua.

Vaipanvaihdon muistilista

Lächelndes Baby wird in einer weißen Windel gewickeltKuivan vauvan pepun hoito

Vaipanvaihtoon tarvitset vaippoja, pehmeitä kosteuspyyhkeitä, lämmintä vettä ja mahdollisesti haavavoidetta, vauvapuuteria ja vaihtovaatteet. Vaippaa valitessasi voit valita kertakäyttö- ja kangasvaippojen välillä. Molemmissa on puolensa. Nykyään käytetään enimmäkseen kertakäyttövaippoja. Ne ovat kalliimpia ostaa ja tuottavat enemmänjätettä. Riippumatta siitä, kumpia käytät, varmista aina, että vaipat ovat oikeankokoisia ja istuvathyvin. Pian syntymän jälkeen vaipat kokoa 0 (alle 2 kg) tai kokoa 1 (2-5 kg) ovat ihanteellisia. Huonelämpötilan tulee vaipanvaihdon aikana olla noin 21 astetta. Harkitse myös hyvin pehmustettua hoitoalustaa, jotta vauvasi makaa mukavasti. Lisäviihtyisyyttä varten voit ripustaa myös mobilen tai soittolelun hoitopaikan yläpuolelle ja myös säteilylämmitintä voi harkita.

Weiße Wickelkommoden mit weißem Stofftier und Schaukelpferd davorHoitopöydät Blonde Frau küsst Babyfüße unter einem HeizstrahlerHoitopöydän lämmittimetVater in blauem Tshirt wickelt Baby in gelbem Body auf dem Boden neben einem weißen WindeleimerVaipparoskikset

Hoitolaukku, jossa on erilaisia ​​lokeroita, on täydellinen vaippojen vaihtamiseen liikkeellä ollessasi. Näin ollen sinulla on kaikki käden ulottuvilla. Ostaessasi kiinnitä huomiota laukun mukavuuteen ja toimivuuteen. Säädettävät olkaimet, pestävät materiaalit ja ylimääräinen lämpölokero pulloille helpottavat arkea tien päällä.

Baby in einer weißen Windel liegt auf dem Bauch, nur die Beine sind sichtbarVaipatEi nStapel Windeln neben verschiedenen CremespendernVaipanvaihtotarvikkeetFrau hält ihr Baby und greift nach einer weißen WickeltascheHoitolaukut

Ensitarvikkeet imetykseen ja uuden elämän alkuun

Vauvan imetys on erityisen tärkeää ensimmäisten 6 kuukauden aikana. Äidinmaito tarjoaa vauvallesi kaikki tärkeät ravintoaineet. Näin muodostuu vahva immuunijärjestelmä ja allergioitavoidaan ehkäistä. Lisäksi ateriat ovat aina valmiina ja imettäminen vahvistaa myös vauvan ja äidinvälistä sidettä. Imetys ei kuitenkaan aina onnistu. Tämä voi johtua useista syistä, kuten äidin stressistä tai sairaudesta, ohjauksenpuutteesta sairaalassa tai vauvan väärästä tekniikasta. Neuvoloissa voidaan auttaa sinua. Ovathan ne auttaneet imetyksessä jo sukupolvien ajan. Jos imetys ei onnistu, voidaan kokeilla pulloruokintaa. Vaikka äidinmaito on parasta lapsellesi, nykyiset äidinmaidonkorvikkeet sisältävät kaikki vauvasi tarvitsemat ravintoaineet kasvaakseen. 

Joten älä hätäile, ellei imetys oikein onnistu. Meillä on muutamia vinkkejä!

Imetyksen tarkistuslista

Baby in schwarz-weiß gepunktetem Body wird an der Brust gestilltVauvan vatsan täyttäjät

Pulloruokinnan tarkistuslista

Baby trinkt Milch aus einem Fläschchen und schaut mit großen Augen in die KameraTuttipullotBehälter mit Milchpulver und einer Flasche voll Ersatzmilch danebenImetystarvikkeetEingekuscheltes Baby trinkt aus einem FläschchenTuttipullotDurchsichtige Milchpumpe, im Hintergrund unscharf eine Mutter mit Kind im ArmRintapumputMutter hat ihr Baby auf einem grauen Stillkissen liegen, schaut auf es herab und streichelt seine WangeImetystyynytEltern schauen auf schlafendes Baby in geblümtem Stilltuch herabPukluliinat

Ensimmäiset hoitotarvikkeet - Tärkeimmät tuotteet iholle ja hiuksille

Ensimmäisinä kuukausina tuoreiden vanhempien maailma pyörii pääasiassavaipanvaihdon ja ruokkimisen ympärillä – hellittelyjen lisäksi. Sopivat hoitotuotteet ovat erityisen tärkeitä vauvojen ollessa ihan pieniä. Vauvan iho puhdistetaan pesulapuin, kunnes napa on parantunut. Kasvot ja silmät puhdistetaan lämpimään veteen kostetuillapesulapuilla tai pienellä pyyhkeellä. Silmät pyyhitään puhtaaseen veteen kostutetuilla vanulapuilla ulkonurkasta sisänurkkaan päin. Myös korvat on hyvä pestä varovasti pesulapuilla. Sitten voitkin pestä kädet, kainalot ja jalat. Hupullinen pyyhe on kätevä kuivaamisessa tarjoten samalla suojaa vauvan päälle. Vauvat menettävät suurimman osan lämmöstään päänsä kautta. Kuivaamisen ohella voit halutessasi antaa vauvalle rentouttavan selkähieronnan. Samoina toistuvat rutiinit kuten vauvan pesu samaan aikaansamoinrutiinein tuo lapsellesi turvaa. Esimerkiksi isä voi pestä pienokaisen illalla ja laittaa hänet sitten nukkumaan.

Muistilista hoitotarvikkeille

In ein weißes Handtuch gewickeltes Kleinkind hat die Hand am MundHerkän vauvanihon hoito
Mutter sitzt mit dem Rücken zur Kamera und hält ihr Baby im Arm während sie schaumbedeckt in der Badewanne sitztKylpeminen & peseminenLachendes Baby mit Creme im GesichtVauvan ihonhoitoBaby wird am Hinterkopf mit einer Babyhaarbürste gekämmtHoitosetit

Kun napa on parantunut hyvin ja loput napanuorasta on irti, voidaan vauva kylvettää. Tätä varten tarvitset vauvan kylpyammeen ja lämmintä vettä. Tarkista veden lämpötila etukäteen kylpylämpömittarilla. Optimaalinen lämpötila on 37-38 astetta. Kylpylisäaineita tulee kuitenkin välttää neljänteen kuukauteen asti. Jos vauvasi iho on erittäin kuiva, lisää kylpyveteen oliiviöljyä tai rintamaitoa. Tämä on vaaratonta herkälleiholle ja tekee siitä pehmeän. Vauvan kylvettäminen kerran tai kaksi viikossa riittää yleensä hyvin. Kylvyn jälkeen voit kammata hiukset ja leikata kynnet.

Imetyksen must have-tuotteet

pinorblue.fi toivottaa kaikille tuleville vanhemmille ja vauvoille hyvää ja terveellistä elämänalkua yhdessä! Nauttikaa ajasta keskenänne, sillä ennen kuin huomaattekaan, pienet eivät ole enää niin pieniä.


Parhain terveisin

pinkorblue.fi-tiimi