Kantoreppuopas

Kantoreppuopas

1.Haluatko tietynlaisen kantorepun?

On kaksi erilaista tapaa kantaa lasta. Vakaa kantoreppu, jossa on lantiovyö, jakaa lapsen painon parhaimmalla mahdollisella tavalla, minkä ansiosta reppu on mukava sekä vanhemmalle että lapselle. Kantoliinan käyttö taas vaatii hieman enemmän totuttelua, mutta useat vanhemmat pitävät kantoliinan tuomasta läheisyydestä.
Kantoreput

Reppumainen rakenne tekee kantorepusta erityisen mukavan, ja lantiovyön ansiosta lapsen paino jakautuu tasaisesti. Kantoreppussa voidaan kantaa monenikäisiä lapsia ja se sopii moniin erilaisiin tilanteisiin. Joitain kantoreppuja voidaan kantaa kolmella eri tavalla: edessä rinnalla, selässä tai sivussa lonkalla.
Kantoliinat

Kantoliina voidaan säätää yksilöllisesti. Kantoliinan avulla lasta voidaan kantaa usealla eri tavalla. Käyttämällä kantoliinaa oikein, voit tukea lapsen luonnollista asentoa. Pienellä harjoittelulla kantoliinan käyttö on helppoa.

Kantoliinat: 2. Kuinka pitkään haluat kantaa lastasi kantoliinassa?

Lapsen paino määrittää kantoliinan materiaalin rakenteen ja kestävyyden. Vastasyntyneitä lapsia voidaa kantaa aina 15 kilon painoiseen asti elastisista materiaaleista valmistetuissa kantoliinoissa. Tätä painavampia lapsia tulisi kantaa kudotuista kankaista valmistetuissa kantoliinoissa, koska ne ovat kestävämpiä.

15 kiloon asti:Elastiset kantoliinat muodostavat lapselle mukavan pesän, ja ne on helppo solmia. Elastisuutensa takia liinassa tulee kantaa enintään 15 kilon painoista lasta.

20 kiloon asti:Kudotut kankaat ovat valmistustapansa ansiosta kestävämpiä ja tukevampia. Lapsen painon tulisi olla korkeintaan 20 kiloa.

Suosituimmat kantoliinamme


3. Haluatko kantorepun tai kantoliinan kasvavan lapsen mukana?

Säädettävää kantoreppua voidaan muuttaa kantajan ja lapsen koon mukaan, ja lisäksi sitä voidaan käyttää vauvan kasvupyrähdyksen aikana. Tavalliset kantoreput ja -liinat sopivat vain tietyn ikäisille tai tietyn painoisille lapsille.

4. Oletko keskivertoa pidempi tai vankkarakenteinen?

Suurin osa tavallisista kantorepuista sopii myös tavallista pidemmille kantajille. Parhaimmassa tapauksessa yksi kantoreppu sopii sekä äidille että isälle. Jos todella pitkä tai raamikas henkilö etsii sopivaa kantoreppua, kannattaa valita malli, jossa on säädettävät kantohihnat.

5. Miten haluat kantaa lastasi?

Kantorepussa lasta voidaan kantaa joko edessä rinnalla, sivussa lonkalla tai selässä. Jotkin kantoreppumallit mahdollistavat lapsen kantamisen usealla eri tavalla.
Rinnalla kantaminen
Rinnalla kantaminen

Lasta tulisi kantaa edessä rinnalla aina siihen asti, kunnes lapsi osaa istua itsenäisesti (n. 7-8 kk:n ikään asti). Edessä kantaminen takaa lapselle hyvän asennon, joka ei rasita lapsen herkkää lantiota. Lapsen tulisi istua kasvot kantajaan päin, jotta lapsen päätä ja niskaa voidaan tukea.
Lonkalla kantaminen
Lonkalla kantaminen

Lasta voidaan alkaa kantaa sivussa lonkalla, kun lapsi osaa istua itsenäisesti. Tämä asento kuormittaa kantajaa vähemmän. Tukevan lantiovyön ansiosta kantajan ei tarvitse liikuttaa lantiotaan, mikä vähentää selän rasitusta.
Selässä kantaminen
Selässä kantaminen

Lasta voidaan alkaa kantaa selässä, kun lapsi osaa istua itsenäisesti. Selässä kannettaessa lapsi voi tutkia hyvin maailmaa. Erityisesti painavampien lapsien kantaminen selässä on kantajalle mukavampaa.

Suosituimmat kantoreppumme


6. Haluatko tietynmerkkisen kantorepun tai -liinan?

Verkkokauppamme valikoimaan kuuluvat kaikki merkittävimmät kantoreppujen ja -liinojen valmistajat. Sukulaisten ja ystävien suositukset ovat todella tärkeitä. Koska yksilöiden välillä on eroja, sinun tulisi valita malli, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi.
Manduca
BabyBjörn
Amazonas
Hoppediz
Cybex Gold
Safety 1st
Chicco
WE MADE ME
Marsupi
Fillikid

7. Minkä hintaisen kantorepun tai -liinan haluat?

Kantoliinaa tai -reppua käytetään useita kuukausia. Sopiva malli tekee kantamisesta helppoa. Ehkäpä huomaatkin pitäväsi kantorepusta tai -liinasta niin paljon, että käytätkin sitä enemmän kuin lastenvaunuja. Ensiluokkaisissa malleissa on kestävät materiaalit ja käytännölliset lisävarusteet.

Kantoreput alle 50 €Kantoreput 50-100 €Kantoreput yli 100 €

Huomaathan, että lapsen kantaminen on aina yksilöllistä, ja kokemus riippuu paljon kantajasta, henkilökohtaisista odotuksista ja lapsen painosta. Listamme auttaa sinua valitsemaan oikean kantoliinan tai -repun

pinkorblue.fi -tiimi

P.S.: Jos sinulla on kysyttävää tuotteistamme, asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään. Saat meihin yhteyden sivun reunassa olevan yhteydenottolomakkeen kautta.