Kesän löydöt: 10% etukoodi ❕
Kesän löydöt: 10% etukoodi ❕
Spontaanisti jatkettu:
KESA8340
00
t
00
min
00
s
Varmista etukoodi

Teemanurkka vastasyntyneelle

Lastenhuone
Vauvan saapumiseen on mukava valmistautua hankintojen kautta. On tärkeää, että vauvalle ja muulle perheelle on hankittu valmiiksi kaikki tarvittava, mutta voi olla myös hankala pysyä kartalla siitä, mitä kaikkia varusteita perhe oikein tarvitsee.

Olemme keränneet tähän osioon tietoja ja vinkkejä, joista on toivottavasti apua tuleville vanhemmille. Alempaa löydät myös kätevän tulostettavan checklistan!
Check-lista!
Ensimmäinen oma valtakunta

Vanhemmat miettivät lastenhuoneen sisustamista usein jo raskauden aikana. Mieleen tulee kysymyksiä aina seinien väristä huonekaluihin: Lastenhuoneen sisutuksen ja varustuksen suunnitteleminen on todella mielenkiintoista puuhaa, onhan se pienokaisen ensimmäinen oma valtakunta. Jotta pääset helposti alkuun, tässä osioissa esittelemme lastenhuoneen tärkeimmät elementit.
Lastenhuoneen checklista
vinkkejä vauvasänkyihin

Valikoimassamme on paljon erilaisia huonekaluja, joilla voit sisustaa lastenhuoneen ja jotka on suunniteltu lasten käyttöön. Esimerkiksi lasten kirjoituspöytä on todella kätevä: Siinä lapsi voi piirtää, maalata tai leikkiä. Lasten sohva on hyödyllinen jos lapsen kaverit tulevat käymään kylässä. Vuodesohvalla kaverit voivat yöpyä. Lelulaatikoihin keräät helposti kaikki lelut talteen.
Huonekalut

Sängyt
Unipussit
Lastenhuoneen sisustus
Imetystyynyt
Syöttötuolit
Sitterit-ja-vauvakeinut

Matkalla ja liikkeellä

Kaikki tarvittava

Vauvan kanssa ollaan paljon kotona heti syntymän jälkeen, mutta ensimmäinen askel on päästä kotiin. Huomioithan, että tarvitsette turvakaukalon ja mahdollisesti myös lastenvaunut jo matkalle synnytyssairaalasta kotiin.
Mitä tarvitset matkustamiseen ja liikkumiseen?
Turvakaukalot

Matkalle ja kävelylle

Liikunta ja raitis ilma ovat tärkeitä niin vauvalle kuin vanhemmillekin. Kävelyretkiä ja muita siirtymisiä varten tarvitsette lastenvaunut ja autoon turvaistuimen. Ensimmäiseksi turvaistuimeksi käy parhaiten turvakaukalo, jossa lapsesi voi matkustaa turvallisesti heti syntymästä alkaen. Useimmat turvakaukalot voidaan kiinnittää myös suoraan lastenvaunujen runkoon. On hyvä huomioida yhteensopivuus jo turvakaukaloa ja lastenvaunuja hankittaessa. Turvakaukalo on erityisen tiukasti istuvaksi suunniteltu istuinmalli, joka takaa myös vastasyntyneen turvallisuuden. Kaikki markkinoilla olevat turvakaukalot ovat turvallisia, mutta eri valmistajien ja mallien väliltä löytyy paljon eroja. Turvakaukalo on yleensä helppo asentaa autoon ja sen voi irrottaa kätevästi mukaan lyhyille matkoille, kuten esimerkiksi autolta kotiin. Tutustu eri vaihtoehtoihin, jotta löydät itsellesi sopivan turvakaukalon, jolla kuljetat pikkuenkelisi turvallisesti kotiin.

Turvakaukalot
Selkä menosuuntaan -istuimet
Turvaistuimet 9–18 kg
Jalustat ja telakat
Turvaistuintarvikkeet
Istuinkorokkeet

Turvallisuuslupaus
Lastenvaunuvinkkimme
Vinkkimme vauvasänkyihin

Ensimmäiset lastenvaunut

Hyvät lastenvaunut ovat erittäin tärkeä hankinta. Käytät vaunuja päivittäin, joten niiden on oltava ominaisuuksilta sinulle ja vauvallesi sopivat. Oikean päätöksen tekeminen voi tuntua aluksi haastavalta, koska malleja ja merkkejä on niin paljon. Mikäli odotatte kaksosia, on hyvä tutustua erilaisiin kaksos- ja sisarusrattaisiin.
Kaksos- ja sisarusrattaat

Yhdistelmävaunut

Yhdistelmävaunut koostuvat kahdesta eri osasta – istuinosasta ja vaunukopasta. Vaunukoppa tai istuinosa kiinnitetään yksitellen vaunun runkoon. Ensin lasta kuljetetaan vaunukopassa ja myöhemmin lapsen osatessa istua itse siirrytään istuinosaan. Yhdistelmävaunut ovat usein erittäin tilavia, joten voit pakata helposti mukaan lämpöpussin, tyynyjä ja peitteitä, kun ilman kylmenevät.

Matkarattaat

Matkarattaat ovat erityisen kätevät, kun lapsen kanssa liikutaan paljon. Kaikki mallit eivät sovellu vastasyntyneille, huomioithan siis, saako rattaiden selkänojan makuuasentoon, vai täytyykö lapsen osata jo istua tukevasti omillaan. Useissa matkarattaissa selkänojan kulmaa on helppo säätää aina makuuasentoon saakka. Päiväunet onnistuvat siis myös tien päällä.
Travel System -kokonaisuudet
Matkarattaat
kaksos-ja-sisarusrattaat
Lastenvaunutarvikkeet
Kantoreput
Hoitolaukut

Turvallisuus

Turvallisuus ensin - Kaikki lapsiturvalliseen kotiin

Pienokaisten turvallisuus on yksi vanhempien tärkeimpiä asioita. Asunnoissa on usein monia vaaranpaikkoja uudelle tulokkaalle, joten suosittelemme aloittamaan valmistelut hyvissä ajoin. Vauvan ei tulisi koskaan maata yksin vanhempien sängyssä, hoitopöydällä tai sohvalla. Vaarana on vauvan lattialle pyörähtäminen. Ryömintäiässä vaarat vielä lisääntyvät ja tärkeää onkin varmistaa että kodin laitteet ja irtaimisto on suojattu.

Lapsiturvallinen koti
Leikkikehät
Leikkikehän pehmusteet
Itkuhälyttimet
Yövalot

Ruokinnan aloitus

Hyvä alku elämälle

Imettäminen on erityisen tärkeää vauvan kuuden ensimmäisen kuukauden aikana. Rintamaidosta pienokainen saa kaikkia tarvitsemiaan ravintoaineita. Tämän lisäksi imetys vahvistaa myös sidettä lapsen ja vanhemman välillä.
Imetystyynyt
Imetystarvikkeet
Rintapumput
Valitettavasti rintaruokinta ei aina toimi suunnitellusti. Tämä voi johtua useista eri syistä, esimerkiksi siitä että äiti on stressaantunut, tai hän on saanut väärää tietoa siitä miten ja millä tekniikalla vauvaa on parasta imettää. Mikäli olet huolestunut imetyksestä tai sinulla on siihen liittyviä kysymyksiä, niin kätilöt ja neuvolat auttavat äitejä mieluusti. Heiltä löytyy yleensä parhaimmat käytännön keinot ja vinkit imetetykseen. Mikäli tämänkään jälkeen imetys ei ota onnistuakseen, niin löytyy muitakin vaihtoehtoja, kuten äidinmaidonkorvike. Äidinmaidonkorvike on kuin rintamaito, sillä se sisältää kaikki ne ravintoaineet joita vauva tarvitsee.
Kaikki imetykseen
Tuttipullot ja tutit
Ruoanlaemmittimet ja ruoanvalmistus
Sterilisaattorit

Vaipanvaihto

Kaikki mitä tarvitset vaipanvaihtoon!

Jo ennen vauvan syntymää monet vanhemmat miettivät, mitä tavitaankaan kun aletaan vaihtamaan vaippoja. Riittääkö pelkkä uusi vaippa? Missäs niitä vaippoja oikeastaan vaihdetaan kotona? Minkä vaipan valitsen vauvalleni? Entä jos vaippoja pitää vaihtaa tien päällä? Olemme listanneet tähän muutamia tuotteita, jotka olisi hyvä omistaa, jotta vaipanvaihto onnistuisi mahdollisimman vaivattomasti. Kaikki nämä tuotteet löydät alta!
Kaikki vaipanvaihtoon
Hoitopöydät ja tarvikkeet
Hoitolaukut
Vaipanvaihtotarvikkeet
Kestovaipat
Vaipat
Vaipparoskikset

Vauvan hoito

Vauvan hoito

Tuoreiden vanhempien on erityisesti ruokittava ja hoidettava vauvaa, jotta perheen uusi tulokas olisi tyytyväinen ja onnellinen. Olemme tehneet selvityksen siitä, mitkä hoito- ja ravitsemustuotteet ovat tärkeimpiä vastasyntyneelle. Ennen kuin vauvan napa on parantunut kunnolla, voit pitää pienokaisen puhtaana pehmeiden pyyhkeiden, pesukintaiden ja haalean veden ( n. 37 astetta) avulla. Osa vauvoista tulee pestä päivittäin, jottei iho pääse ärsyyntymään. Vaikka vauvan pitääkin asianmukaisesti puhtaana, voi iho silti ärsyyntyä, mutta se myös yleensä paranee yhtä nopeasti. Tällöin auttaa kunhan puhdistaa vedellä, kuivaa ja antaa ihon hengittää. Mikäli ärsyyntynyt iho ei parane, kannattaa ottaa yhteys terveyskeskukseen tai neuvolaan. On tärkeää että ihon pitää puhtaana, mutta pesemisen kanssa ei tarvitse liioitella. Useimmiten riittää kun pesee pelkällä vedellä, mutta mikäli haluaa niin voi käyttää lisäksi myös mietoa saippuaa tai vauvaöljyä.
Ihon ja hiustenhoito
Kylpyammeet
Pesukintaat
Kylpylämpömittarit
Hampaiden hoito
Kynsien hoito
Harsoliinat

Ensimmäinen lelu

Ensimmäinen lelu - jotain ainutlaatuista

Lelut tulevat tämän teemanurkan viimeiseen osioon, miksi? Vauva tarvitsee hoidon lisäksi tietenkin ympäröivien ihmisten lämpöä ja tukea kehittyäkseen. Nykyaikaisia leluja ei pieni vauva välttämättä niinkään tarvitse, koska myös monet arkipäivän asiat ovat hänelle todella mielenkiintoisia. Vauvalle tarvitsee turvalliseksi testattuja leluja, joita hän voi purra ja käsitellä omilla pienillä kätösillään. Esimerkiksi pehmolelu, helistin ja soittorasia ovat riittäviä ensileluja. Sukulaiset ja tuttavat tuovat mielellään lisää leluja pienokaiselle, joten varasto varmasti kasvaa ajan myötä.

Soittorasiat
Mobilet
Helistimet
Unirievut

Vaatteet pienokaiselle

Päästä varpaisiin!

Kun on kyse vauvanvaatteista, ovat käytännöllisyys ja mukavuus tärkeimmät ominaisuudet, mutta näiden lisäksi olisi tietenkin kiva, että vaatteet olisivat myös tyylikkäät. Heti syntymän jälkeen vauvat eivät tarvitse paljoa, mutta iän karttuessa vaatteiden tarve lisääntyy. Luonnollisesti jokaiselle vuodenajalle kannattaa olla omat vaatekerrastot. Kaiken kaikkiaan on hyvin tärkeää, että vauvalla on oikeanlainen vaatetus säästä tai tilanteesta riippumatta. Olemme tehneet tueksesi listan, jonka avulla voit miettiä mitä vaatteita vauvasi tarvitsee.

Vaatteet päästä varpaisiin
Vinkit vauvanvaatteisiin
Bodyt
Potkupuvut
Vauvan vaatteet
Yläosat
Housut
Myssyt
Takit

Toivomme sinulle ja lapsellesi hyvää yhteistä alkutaivalta!
Ystävällisin terveisin pinkorblue.fi-tiimisi!