Asiakaspalvelu: 0800 552140Uutiskirje Ilmainen toimitus yli 100 €:n tilauksille Asiakaspalvelu

Teemanurkka Vastasyntyneelle

On mahtava tunne saada ostaa kaikkea, mitä pieni vauva mahdollisesti tarvitsee syntymänsä jälkeen. On myös tärkeää olla hyvin valmistautunut lapsen syntymiseen, mutta voi olla hankalaa pysyä kartalla siitä mitä kaikkea sitä tarvitseekaan. Olemme keränneet tähän tietoja ja vinkkejä, jotka voivat olla tuleville vanhemmille tarpeen!


Päästä varpaisiin!

Kun on kyse vauvanvaatteista, ovat käytännöllisyys ja mukavuus tärkeimmät ominaisuudet, mutta näiden lisäksi olisi tietenkin kivaa, että vaatteet olisivat myös tyylikkäät. Heti syntymän jälkeen vauvat eivät tarvitse niin paljoa, mutta iän karttuessa vaatteiden tarve lisii. Luonnollisesti jokaiselle vuodenajalle tulee vauvalle olla omat vaatekerrastot. Kaiken kaikkiaan on hyvin tärkeää, että vauvalla on oikeanlainen vaatetus säästä tai tilanteesta riippumatta. Olemme tehneet tueksesi tarkistuslistan, jonka avulla voit miettiä mitä vaatteita vauvasi tarvitsee.Kaikki mitä tarvitset vaipanvaihtoon!

Jo ennen vauvan syntymää monet vanhemmat miettivät, mitä tavitaankaan kun aletaan vaihtamaan vaippoja. Riittääkö pelkkä uusi vaippa? Missäs niitä vaippoja oikeastaan vaihdetaan kotona? Minkäs vaipan valitsen vauvalleni? Entäs jos tarvitaan vaipanvaihtoa tien päällä? Olemme listanneet tähän muutamia asioita, jotka olisi hyvä omistaa, jotta vaipanvaihto onnistuu vaivattomasti. Kaikki nämä tuotteet löydät alapuolelta!


Vauvan hoito

Tuoreiden vanhempien on erityisesti ruokittava ja hoidettava vauvaa, jotta perheen uusi tulokas olisi tyytyväinen ja onnellinen. Olemme tehneet selvityksen siitä, mitkä hoidon- ja ravitsemuksen tuotteet ovat tärkeimpiä vastasyntyneelle. Ennen kuin vauvan napa on parantunut kunnolla, voit pitää pienokaisen puhtaana pehmeiden pyyhkeiden, pesukintaiden ja haalean veden ( n. 37 astetta) avulla. Osa vauvoista tulee pestä päivittäin, jottei iho pääse ärsyyntymään. Vaikka vauvan pitääkin asianmukaisesti puhtaana, voi silti iho ärsyyntyä, mutta se myös yleensä paranee yhtä noepasti. Tällöin auttaa kunhan puhdistaa vedellä, kuivaa ja antaa ihon hengittää. Mikäli ärsyyntynyt iho ei parane, kannattaa ottaa yhteys terveyskeskukseen tai neuvolaan. On tärkeää että ihon pitää puhtaana, mutta pesemisen kanssa ei tarvitse liioitella. Useimmiten riittää kun pesee pelkällä vedellä, mutta mikäli haluaa niin voi käyttää lisäksi myös mietoa saippuaa tai vauvaöljyä.

Hyvä alku elämälle

Imettäminen on erityisen tärkeää vauvan kuuden ensimmäisen kuukauden aikana. Rintamaidosta pienokainen saa kaikkia tärkeitä ravintoaineita, joita hän tarvitsee rakentaakseen immuunijärjestelmäänsä. Tämän lisäksi imetys vahvistaa myös sidettä lapsen ja vanhemman välillä.
Valitettavasti rintaruokinta ei aina toimi suunnitellusti. Tämä voi johtua useista eri syistä, esimerkiksi siitä että äiti on stressaantunut, tai hän on saanut väärää tietoa siitä miten ja millä tekniikalla vauvaa on parasta imettää. Mikäli olet huolestunut imetyksestä tai sinulla on siihen liittyviä kysymyksiä, niin kätilöt ja neuvolat auttavat äitejä mieluusti. Heiltä löytyy yleensä parhaimmat käytännön keinot ja vinkit imetetykseen. Mikäli tämänkään jälkeen imetys ei ota onnistuakseen, niin löytyy muitakin vaihtoehtoja, kuten äidinmaidonkorvike. Äidinmaidonkorvike on kuin rintamaito, sillä se sisältää kaikki ne ravintoaineet joita vauva tarvitsee.


Mukaville reissuille vauvan kanssa

Luultavasti heti syntymän jälkeen vietät suurimman osan ajasta kotona vauvan kanssa, mutta tarvitset tietysti oikeat vauvan tarvikkeet kun lähdet kodin ulkopuolelle. Heti vauvan syntymän jälkeen tarvitset pienokaiselle turvakaukalon tai turvaistuimen, joka on suomen lain mukaan oltava autossa. Vaikka asuisitkin sairaalan lähellä, on turvallisuus tärkeää ottaa huomioon myös silloin.

Kevyt liikunta ja raikas ilma tekee sinulle ja vauvallesi hyvää. Meillä on turvakaukaloita, jotka soveltuvat hyvin lyhyille kävely- ja shoppailureissuille kaupunkiin. Turvakaukaloihin saa myös käteviä lisätarvikkeita. Kantoreput ovat sekä sinulle että vauvalle ihania, sillä kantorepussa pienokainen on aina lähelläsi.Ensimmäinen oma valtakunta

Vanhemmat miettivät lastenhuoneen sisustamista usein jo raskauden aikana. Mieleen tulee kysymyksiä aina seinien väristä huonekaluihin: Lastenhuoneen miettiminen on todella mielenkiintoista puuhaa, onhan se pienokaisen ensimmäinen oma valtakunta. Jotta pääset helposti alkuun, tässä osioissa esittelemme lastenhuoneen tärkeimmät elementit.

Valikoimassamme on paljon erilaisia huonekaluja, joilla voit sisustaa lastenhuoneen ja jotka on suunniteltu lasten käyttöön. Esimerkiksi lasten kirjoituspöytä on todella kätevä: Siinä lapsi voi piirtää, maalata tai leikkiä. Lasten sohva on hyödyllinen jos lapsen kaverit tulevat käymään kylässä. Vuodesohvalla kaverit voivat yöpyä. Lelulaatikoihin keräät helposti kaikki lelut talteen.Turvallisuus ensin - Kaikki lapsiturvalliseen kotiin

Pienokaisten turvallisuus on yksi vanhempien tärkeimpiä asioita. Asunnoissa on usein monia vaaranpaikkoja uudelle tulokkaalle, joten suosittelemme aloittamaan valmistelut hyvissä ajoin. Vauvan ei tulisi koskaan maata yksin vanhempien sängyssä, hoitopöydällä tai sohvalla. Vaarana on vauvan lattialle pyörähtäminen. Ryömintäiässä vaarat vielä lisääntyvät ja tärkeää onkin varmistaa että kodin laitteet ja irtaimisto on suojattu.Ensimmäinen lelu - jotain ainutlaatuista

Lelut tulevat tämän teemanurkan viimeiseen osioon, miksi? Vauva tarvitsee hoitamisen lisäksi tietenkin ympäröivien ihmisten lämmön ja tuen kehittyäkseen. Nykyaikaisia leluja ei pieni vauva välttämättä niinkään tarvitse, koska myös monet arkipäivän asiat ovat hänelle todella mielenkiintoisia. Vauvalle tulee olla turvalliseksi testattuja leluja, joita hän voi purra ja käsitellä omilla pienillä käsillään. Esimerkiksi pehmolelu, helistin ja soittorasia ovat oikein riittäviä ensileluja. Sukulaiset ja tuttavat mielellään tuovat lisää leluja pienokaiselle, joten varasto varmasti kasvaa ajan myötä.

Toivomme sinulle ja lapsellesi hyvää yhteistä alkutaivalta!
Ystävällisin terveisin pinkorblue.fi-tiimisi!